FAQ

Yleiset kysymykset

1Miksi sovellus on BETA-versio?
Kyseessä on ensimmäinen julkinen kokeiluversio. Sovellus ei siis ole vielä täysin valmis, mutta halusimme julkistaa sen siitä huolimatta, jotta saamme mahdollisimman paljon hyviä kehitysideoita sekä palautetta ihmisiltämme. Älä siis huolestu, jos kaipaavasi ominaisuus puuttuu, huolestumisen sijaan lähetä meille palautetta! Huomioimme jokaisen palautteen kehityksessä!
2Miksi palvelu on täysin ilmainen?
BETA-version ajan palvelumme käyttö on täysin ilmaista kaikille, koska haluamme mahdollisimman paljon kehitysehdotuksia ihmisiltämme. BETA-vaiheen jälkeen palveluun on suunnitteilla maksullinen versio, joka lisää luottamusta entisestään ihmisten välille. Palvelu tulee tulevaisuudessakin pysymään ilmaisena satunnaisille käyttäjille.
3Altistutaanko tässäkin taas mainonnalle?
Ei! Sivustomme tulee aina olemaan täysin mainosvapaa. Me emme myöskään urki ihmisiä emmekä myy heidän tietojaan kolmansille osapuolille. Pyrimme toimimaan aina reilusti ihmisiämme kohtaan. Me ihmiset tarvitsemme parempaa kuin sitä, että olisimme vain kuluttajia. Meille jokainen Vazan käyttäjä on ihminen. Sinun etusi on meidän etumme.
4Miksi en löydä kaupungistani tarjontaa?
BETA-version ajan palvelumme fokus on Tampereella. Palvelu on kuitenkin käytettävissä missä vain ympäri Suomen, joten jos paikkakunnastasi puuttuu tarjontaa, kerro kavereillesi palvelustamme ja ala tarjoamaan! Paikkakunnan ensimmäisellä tarjoajalla on parhaat mahdollisuudet myyntiin.
5Miten maksu hoituu ihmisten välillä?
BETA-vaiheessa maksu hoituu käteisellä tai ihmisten keskenään sopimalla mobiilimaksujärjestelmällä (Pivo, Mobile Pay yms.). Ei huolta, viralliseen versioon on tulossa palvelun sisäinen mobiilimaksujärjestelmä!
6Entä verojen maksu?
Vazan on yhteistyössä UKKO.fi laskutuspalvelun kanssa, jonka avulla voit ilmoittaa saatavasi. Palvelumme sisällä sinulla on mahdollisuus hakea tapahtumalistaus myydyistä ja ostetuista palveluista, joka auttaa ilmoittamisessa. Jos mielessäsi on jokin tarkka kysymys voit kysyä suoraan verottajalta, lähettää kysymyksen osoitteeseen info@vazan.org tai kysyä meiltä some-kanaviemme kautta. Tässä muutama hyödyllinen linkki: Verohallinnon ohjeistus naapuriapuun ja vaihdantatyöhön: https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48423/luonnollisen_henkilon_tekeman_talkoo_na/ Opiskelijoiden neuvominen tukiasioissa: http://www.kela.fi/asioi-verkossa_omat-tulot_vuosituloraja-2018-ja-2019
7Onko laillista tarjota kotiruokaa?
On! Palvelussamme on kyse kotiruoan ja arkiavun jakamisesta ja uusien ihmisten tapaamisesta. Kaikkein tärkeintä on se, että suhtaudut intohimoisesti ruoanlaittoon kotioloissa. Laitat ruokaa kotonasi, mutta asuinpaikastasi riippuen voi silti olla sääntöjä, jotka on syytä ottaa huomioon. Varmista että olet tietoinen ja pidät huolen paikallisista ruokahygieniaa koskevista säännöistä. Tässä muutama hyödyllinen linkki: Hygieniapassi ei ole kokeille pakollinen mutta aina on hyvä kehittää omaa tietämystään hygieniasta. https://www.evira.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/ Jäikö vielä kysyttävää? Lähetä kysymys osoitteeseen info@vazan.org tai kysy meiltä some-kanaviemme kautta!
8Miksi minun tulee rekisteröityä palveluun?
Jokaisen ihmisen tulee rekisteröityä, jotta arkiapua kaipaavat ja apua tarjoavat näkevät tarkat tiedot toisistaan. Näin palvelun käyttökokemuskin paranee.

Arkiavun tarjoajalle

1Miten ryhdyn tarjoajaksi?
Tarjoajaksi ryhtyminen BETA-vaiheessa ei edellytä muuta, kuin rekisteröinnin palveluumme. Rekisteröinnin jälkeen olet valmis ilmoittamaan tarjottavasi palvelun. Muista täyttää profiilisi tiedot kattavaksi, jotta apua kaipaavat tarttuvat helpommin tarjoukseesi ja luottamus palvelun sisällä paranee!
2Voinko hylätä palvelua pyytävän asiakkaan?
Sinulla on aina mahdollisuus hylätä pyyntö, jos mielestäsi palvelua pyytävä ihminen ei tunnu luotettavalta. Ennen hyväksymistä/hylkäämistä teille aukeaa kuitenkin mahdollisuus chat-keskusteluun, jotta voit selvittää askarruttavat asiat.

Arkiapua kaipaavalle

1Voinko hylätä apua tarjoavan pyynnön?
Sinulla on aina mahdollisuus hylätä tarjous, jos mielestäsi palvelua tarjoava ihminen ei tunnu luotettavalta. Ennen hyväksymistä/hylkäämistä teille aukeaa kuitenkin mahdollisuus chat-keskusteluun, jotta voit selvittää askarruttavat asiat.

Jaa tarinasi #arkiapua