Käyttöohjeet
Helpota arkeasi Vazan avulla

Vazan avulla löydät arkeesi helpotusta juuri sinun tarpeidesi mukaisesti.

Selaile tarjontaa ja tartu ilmoitukseen tai...

Luo pyyntö ja helpota arkeasi tai...

Julkaise tarjous ja tienaa lisätuloa helposti.


Samalla tutustut lähialueen ihmisiin!
BETA -versio

Kyseessä on sovelluksen ensimmäinen julkinen versio. Jos sovelluksessa ilmenee jokin ongelma tai mieleesi tulee kehitysehdotus: kerro siitä meille! Haluamme kehittää palvelua ihmisten toiveiden mukaisesti! Palautetta voi antaa sovelluksen päävalikon Palaute-kohdasta, some-kanavissamme tai lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen palaute@vazan.org
1. Rekisteröidy

Lataa ilmainen Vazan-sovellus App Storesta tai Google Play Storesta. Rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi tai Facebook-tunnuksillasi ja täytä profiilisi tiedot. Näihin tietoihin kannattaa panostaa, jotta annat luotettavan ensivaikutelman muille palvelun käyttäjille.
2. Selaa tarjontaa

Kartalla sekä listanäkymällä pääset selailemaan sovelluksen ilmoituksia. Jos mieleistä ei kuitenkaan löydy, voit julkaista itse myynti- tai pyyntö-ilmoituksen.

Listanäkymässä näet ilmoitukset, jotka näkyivät sovelluksen kartalla siirtyessäsi listanäkymään.

3. Luo ilmoitus

Aloita painamalla "+" sovelluksen yläpalkista ja valitse "Myynti" tai "Pyyntö". Täytä loput tarvittavat tiedot ja julkaise ilmoitus. Odota, että ilmoitustasi pyydetään.

Myynti-ilmoitus näkyy kartalla ympyränä ja Pyyntö-ilmoitus neliönä. Eri kategorioiden ilmoitukset näkyvät eri väreillä:

 • Kotiruoka = vihreä
 • Arkiapu = punainen


 • 4. Ilmoitukseesi tartutaan

  Saat listan ilmoituksistasi kiinnostuneista ihmisistä "Tilaukset"-osioon ja teille aukeaa keskustelukanava. Tutustu ihmisten profiileihin, hyväksy mieluisin/mieluisat ja hylkää loput.

  Kartta- sekä listanäkymässä pääset rajaamaan näytöllä näkyviä ilmoituksia valitsemalla painikkeesta kirjaimen: M = Myynnit & P = Pyynnöt
  5. Aloita yhteydenpito

  Aloita keskustelu hyväksytyn ihmisen kanssa ja sovi palveluun liittyvät yksityiskohdat. Ennen kuin aloitat keskustelun, muista:
  Olla kohtelias ja kunnioittaa muita käyttäjiä. Ja tietenkin pitää hauskaa!


  Omat ilmoituksesi saat poistettua "Omat ilmoitukset"-osiosta swaippaamalla ilmoituksen kohdalta vasemmalle.  6. Suorita maksu

  BETA-versiossa maksu onnistuu käteisellä tai keskenänne sopimalla mobiilimaksujärjestelmällä, kuten esimerkiksi Pivo:lla tai Mobile Pay:lla. Ei huolta, viralliseen versioon on tulossa sovelluksen sisäinen mobiilimaksujärjestelmä.


  Myyjän paperityöt ja laskutus hoituvat kätevästi UKKO.fi:n avulla

  Ukko.fi hoitaa paperityöt

  7. Arvostele

  Tapahtuman jälkeen arkiavun tarjoaja ja palvelun vastaanottaja arvostelevat toisensa ristiin. Arviointi toteutuu antamalla vastapuolelle 1-5 tähden arvosana, sekä kirjallinen arvio ihmisestä.