Esimerkkitarinoita

Esimerkkitarinoita

Eero ja kasvi

Eero, Tampere


”Olin laittanut ilmoituksen, jossa tarjosin kaikenlaista arkiapua. Nuori nainen otti minuun yhteyden ja kertoi tarvitsevansa apua ison kasvin kuljettamisessa. Olin sopivasti ajamassa suunnalla myöhemmin, joten otin yhteyden ja kuljetimme kasvin, jonka jälkeen kyyditsin hänet vielä takaisin kotiinsa. Mukavaa matkaseuraa ja hauska kokemus, vaikka apu olikin pieni!”
20180220_011903

Jyri, Etelä-Suomi


”Laitoin vazan kautta ilmotuksen etsiväni ihmistä, joka luuttuaisi ja imuroisi 26neliöisen yksiöni, tästä lupasin maksaa 10 euroa. Samasta rapusta ilmaantui nuori opiskelijatyttö seuraavana päivänä ja kämppä loisti. Pyydän varmasti toistekin!”

Satu, Tampere


”Olin jo pitkään lykännyt ikkunoiden pesua ja tajusin, että sovelluksen kautta joku voisi tulla tämän hoitamaan pientä korvausta vastaan. Laitoin ilmoituksen ja muutaman päivän päästä nuori tyttö tarjoutui hommaan. Tämän sovelluksen avulla sain ikkunoiden pesun hoidettua helposti ja lisää vapaa-aikaa itselle kiireiseen arkeen!”

Lotta, Tampere


”Tukien jälkeen mulla jää 100€ käytettäväksi kuukaudessa. Mietin, mitä jaksan opiskelujen ohella tehdä saadakseni vähän lisätuloa. Keksin tehdä äitini resepteillä laatikoita jouluksi ja ne menivätkin kuin kuumille kiville vazan avulla ja sainkin 100€ voittoa alle viikossa.”

Heidi, Tampere


”Olen hetken jo ajatuksentasolla miettinyt että alotan vegaanisen ruokavalion, mutta vegaanisten ruokien laitto tuntuu kaukaselta asialta. Pyysin vazan kautta pitkäaikaista vegaania opettamaan minulle muutaman arkisen vegaanisen ruoan laiton ja vastapalveluksi tarjosin hänelle aterian auttamisesta. Ruokapöydässäkään ei tullut hiljasta hetkeä, kun samaistumme monesta asiasta, niin arkisessa elämässä, kun elämän arvoissa!”

Kauko, Etelä-Suomi


”Yksinäinen isäni on 88-vuotias ja huonojalkainen. Itse asun melkein 200 km päässä, joten oli iso apu kun löysin Vazan kautta naapurustosta 15 vuotiaan toimeliaan ja rehdin pojan, joka on ollut suureksi avuksi isälle. Milloin hän on kolannut pihan lumesta, milloin auttanut älypuhelimen käytössä ja kerran on vaihtanut palaneen lampun ja käynyt papan puolesta kaupassakin. Ja isä on saanut vielä juttuseuraakin kaupan päälle.”

Jaana, Etelä-Suomi


”Mä tykkään leipomisesta ja ruuanlaitosta. Kun joskus ollaan viety leipomuksia torille myyntiin, ne on menny heti. Nyt Vazan kautta tää myynti on helppoo ku ihmiset hakee ne ite eikä tarvii enää raijata kaikkee torille. Samalla saa puhella niitten kans. Eri ihmiset ja juttuseura tuo mukavaa vaihteluu päiviin.”

Joonatan, Tampere


”Olen pienestä pitäen ollut autojen ja moottoripyörien kanssa tekemisissä, joten halusin tarjota muillekin ihmisille apua yksinkertaisissa asioissa, kuten renkaiden vaihdossa ja autojen ulko- sekä sisäpesussa! Lähiseudulta tuli tosi paljon asiakkaita ja sain helppoa taskurahaa!”

Alan, Tampere


”Oon jo nuoruusvuoteni korjaillu aina kavereiden rikkimenneet älypuhelimet, vähäb jopa bisnesmielessä. Vazan kautta laitoin ilmoituksen jossa tarjosin näytön korjauksia ja muita puhelimen korjaushommia. Näytön korjaukset liikkeissä on niin kallista, että tätä kautta asiakkaita näyttää kyllä riittävän.”

Joonas, Tampere


”Mun on tullut syötyä useimmin pikaruokaa, koska ruoanlaitto ei oo mun juttu. Kokeilin laittaa ilmotuksen Vazanin kautta, jossa pyysin lähistöllä asuvaa henkilöä myymään minulle kotiruokaa. Nainen tarttui pyyntöön hyvin ripeästi saman päivän aikana. Nainen tarjoutu tekeen makaroonilaatikkoa koko vuoallisen ja salaatin kylkeen 10 eurolla. Laatikko oli todella maukas ja runsas. Samaan hintaan olisin saanut esim. kebabin lähellä olevasta kebab-pizzeriasta. Käytän myös jatkossa!”
20180220_011847

Piia, Etelä-Suomi


"Tajusin voivani auttaa lähistöllä asuvia lapsiperheitä tarjoamalla lastenhoitoa, kun siitä kokemustakin löytyi. Muutama äiti otti alussa yhteyttä ja nähtiin ennen lopullista päätöstä! Oli ihana saada helpottaa heidän kiireistä arkea ja samalla tutustua uusiin ihmisiin!"

Olli, Tampere


”Omassa kerrostalossani ei ole pesutupaa, joten olen joutunut käyttämään vaatteitani pesulassa parin kilometrin päässä 6 eurolla. Vazan kautta kokeilin, jos naapurini olisi valmis lainaamaan pesukonetta säännöllisesti kahvipakettia vastaan. Naapuri oli ja matka pesulaan lyheni.”

Saana, Tampere


"Olen jo muutaman vuoden tehnyt itselleni ja kavereilleni geelikynsiä- ja lakkauksia. Tajusin vazan avulla mahdollisuuteni tarjota edullisesti kauniita kynsiä muillekin kuin lähipiirilleni. Asiakkaita riittää nuoresta vanhempaankin. Helppoa ja hauskaa!"

Anselmi, Tampere


”Nuorempana kävin kitaran soittotunneilla ja nyt ajattelin parantaa soittotaitojani. Pyysin vazan kautta ihmistä jolta kitaran soitto ja jonkinlainen opetus hoituis luonnikkaasti. Lupasin vastapalvelukseks ruuan ja kahvit. Naapurustosta löyty ihminen jolle tämä kävi eikä kuulemma kitaransoitto-hetkikään kuulostanut pahalta. Nykysin tapaamme kerran viikossa ja soinnut luonnistuu taas paremmin!”

Aino, Tampereen seutu


”Mulla on edessä YO-kirjotukset keväällä ja sitä varten pyysin jo valmista ylioppilasta auttamaan mua matikassa vaikkapa ruokaa ja kahvittelua vastaan. Apu löyty lähistöltä ja nyt meen luottamuksella kirjotuksiin! Kiitos Saaralle ja Vazanille!”

Jaa tarinasi #arkiapua

   

Tee arjesta ketterämpää

Lataa Vazan
App Storesta tai Google Play storesta